Menu Close

Geowise uutiskirje – toukokuu 2020

Euroopan avaruusjärjestön (ESA) Business Applications -ohjelman tarkoituksena on edistää avaruustiedon käyttöä synnyttämään uutta liiketoimintaa yhteiskunnan eri toiminnoissa. Geowise auttaa yrityksiä hakuprosesseissa. A-Insinöörien toteuttama Cityfier-palvelu on yksi esimerkki innovatiivisesta avaruusdatan soveltamisesta maankäytön suunnitteluun. Cityfier esiteltiin 30.4.2020 Tekniikka&Talous-lehden Supergraafi-artikkelissa ja sen kehittämisessä on hyödynnetty ESA:n määrittelyprojektia.

Uusia määrittelyprojekteja

Toisen vuosineljänneksen aikana ESA on julkaisemassa tarjouspyyntöjä mm. seuraavista hankkeista. Lisätietoja löytyy seuraavien linkkien takaa.
– Ympäristövaikutukset energiantuotannossa, määrittelyprojekti (Feasibility study)– Satelliittikommunikaation merkitys turvallisuusalalla, määrittelyprojekti (Feasibility study)

Covid-19 epidemia ja avaruusdata

Avaruusdataa voidaan myös hyödyntää kriisinhallinnassa. Nyt Englannin tilanteeseen kohdistuva avoinna olevan tarjouspyynnön lisäksi aiheesta on tulossa muita yleisempiä ESA-hankkeita. Seuraa tiedotusta. Suomessa olemme myös KoronaGIS-yhteistyöryhmässä etsineet paikkatiedon mahdollisuuksia Covid-19 epidemian hallintaan.