Menu Close

Geowise uutiskirje – kesäkuu 2020

Kaivostoiminta avaruudessa

Viime vuosina kiinnostus avaruusresursseihin on lisääntynyt. Taustalla on tietoisuus siitä, että tulevaisuuden avaruusmatkustus riippuu materiaalien louhinnasta ja ponneaineiden tuotannosta avaruudessa. Suunnitellun tarjouskilpailun tavoitteena on tukea visionäärisiä yrityksiä hyödyntämään varhaisia mahdollisuuksia maan päällä, jotta ne voivat valmistautua tuleviin palveluihin avaruudessa.

Keskeisiä kiinnostuksen kohteita ovat kaivostoiminta, aurinko- ja ydinenergia, kaukokartoitus, robotiikka ja autonomia.

Mikäli asia kiinnostaa Vastaa kyselyyn 30.6.2020 mennessä ja ole yhteydessä (info@geowise.fi).

Covid-19 ja avaruusdata

Avaruusdataa voidaan hyödyntää myös kriisitilanteissa monella tavoin. Euroopan avaruusjärjestö on avannut Covid-19 epidemian aikana jo useita rahoitusmahdollisuuksia aiheesta. Löydät lisätietoa tältä ESA:n sivulta.

Covid-19 epidemian hallinta

Demonstraatioprojektin rahoitus

Tässä rahoituksessa tuetaan erityisesti terveydenhuoltoon ja koulutukseen liittyviä hankkeita. Rahoitushaku on auki 2020 marraskuun 15. päivään asti. Hankkeiden tulee auttaa lievittämään COVID-19 epidemian ja siihen liittyvien eristämistoimenpiteiden aiheuttamia kielteisiä vaikutuksia, sekä auttaa parantamaan tuleviin tautitapauksiin varautumista. Ehdotetussa ratkaisussa on otettava huomioon kriisitilanteen kehitys ja siksi vastattava käyttäjien tarpeisiin. Lisää tietoa täältä.

Palautuminen Covid-19 vaikutuksista

Selvitysprojektin rahoitus

Euroopan avaruusjärjestön tarjouspyyntö ”Path to Post-COVID Recovery” tarjoaa yrityksille tukea ja rahoitusta kestävien palvelujen teknisen toteutettavuuden ja taloudellisen kannattavuuden arvioimiseksi. Ne voivat edistää COVID: n jälkeistä elpymistä satelliittitietojen ja tekniikoiden avulla vertikaalisilla aloilla, kuten liikenne, energia, terveydenhuolto, koulutus, matkailu ja maatalous. Rahoitushaku aukeaa lähipäivinä ja sen on tarkoitus olla auki elokuun 29. päivään asti. Lisää tietoa täältä.